Wackes köper Sporrongs verksamhet inom profil- och presentreklam

Skicka sidan Skriv ut PDFSom en del i en förnyad strategi har Sporrong beslutat att satsa all kraft på sin kärnverksamhet. Det innebär framför allt premiering och profilering av människor, organisationer och företag med hjälp av egentillverkade accessoarer och medaljer.

– En ordentlig satsning på kärnverksamheten betyder att vi även i framtiden kommer att ha Nordens bredaste sortiment av metallaccessoarer, märken, pokaler och medaljer. En smalare palett och tydligare fokus kommer att stärka och tydliggöra varumärket Sporrong, säger Michael Englund VD på Sporrong.

Den nya strategin innebär att Sporrong överlåter sin verksamhet inom profil- och presentreklam, mot företag, till Wackes. Från den 15 mars 2010 övertar Wackes Sporrongs största kunder inom företagssegmentet. Det innebär också att Wackes övertar Sporrongs personal inom företagsförsäljning.

Med en omsättning på 95 miljoner och 30 anställda är Wackes en av de tre största aktörerna i Sverige av profil- och presentreklam mot företag. Wackes har sitt huvudkontor och lager i Borås med försäljningskontor i Stockholm och Lund. Med övertagandet får Wackes en bra plattform för att kunna expandera sin verksamhet framför allt i Stockholmsområdet.

– Genom ökad volym kan vi också uppnå tydliga skalfördelar med exempelvis större inköpsvolym som följd, säger Thomas Davidsson Vice VD på Wackes.

Sporrong och Wackes kommer i ett nära samarbete se till att överflytten av kunderna med tillhörande servicelösningar sker på bästa möjliga sätt. Både Sporrong och Wackes är kvalitets- och miljöcertifierade.

För mer information kontakta Michael Englund VD på Sporrong på 073-201 83 00 eller Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den . Thomas Davidsson Vice VD på Wackes 070-899 85 11
eller Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
 
Annons
Annons

Tipsa oss!

Har du en artikel , nyhet eller ett tips?

Maila till tips@dagenspromotion.se

Nyhetsbrev