Magnus och Niclas går all in

Skicka sidan Skriv ut PDF


Tanken på ett eget företag hade länge legat och grott hos dem båda. När chansen att verkligen genomföra det uppenbarade sig så var det bara att satsa.

Aktiviteten är stor på Isle of Swedens kontor. Telefoner ringer. Varenda stol och bord upptas av varuprover och olika papper. 
Det är snart dags för Magnus Jarkvist, 27, och Niclas Andersson, 23, att lansera deras nya heminredningsmärke Isle of Sweden.

– Vi har alltid velat ha något eget så det känns jättekul att få chansen att göra det här. När vi hittade en producent som levde upp till våra krav vad gäller kvalitet och miljömedvetenhet kändes det naturligt att satsa, säger Magnus Jarkvist.

Först i Sverige

Isle of Sweden är ett heminredningsmärke där den största kollektionen består av ekologiska varor. Det går att hitta frotté som saluförs som ekologisk i handeln redan nu men oftast stämmer det inte.

– Jag kan ibland se handukar som kallas ekologiska i affärer men som egentligen inte är det. Det går inte att få fram vilka färger som helst i en helt ekologisk produktion, säger Magnus Jarkvist.

”Tradition att leva kustnära”

Förhoppningsvis ska Isle of Sweden på lång sikt kunna ta upp kampen med de verkliga jättarna inom heminredningsbranschen. Målsättningen är högt ställd för de unga Kungsbackakillarna.

– Vi har höga förväntningar. De som vi ser som de största konkurrenterna är Gant och Lexington. Vi har en tradition av att leva kustnära här. Det kan vi ta vara på i Sverige utan att kopiera stilen från Hamptons i USA. Varför ska man ha amerikanska flaggor i svenska hem? Det har jag aldrig förstått, säger Magnus Jarkvist.

Bra respons

Det skulle kunna vara en mycket illa valt tillfälle att lansera ett nytt företag. Den ekonomiska krisen har skördat offer inom de flesta branscher. Trots det har lanseringen av Isle of Sweden gått över Niclas och Magnus förväntan.

– Det har varit en väldigt bra respons hittills. Vi har inte alls märkt av krisen. Inte hittills i alla fall. Den känslan jag har är snarare att det har vänt och att affärer och företag vågar satsa nytt igen. Jag tror det kommer gå uppåt från och med nu.

Senast uppdaterad ( Måndag, 22 Februari 2010 13:29 )  
Annons
Annons

Tipsa oss!

Har du en artikel , nyhet eller ett tips?

Maila till tips@dagenspromotion.se

Nyhetsbrev